DEI (Çeşitlilik, Hakkaniyet ve Kapsayıcılık) Danışmanlığı
Şirketlerin sosyoekonomik çeşitliliğin getirdiği bir dönüşüme ihtiyacı olan günümüzde, finansal performanslarını korurken, aynı zamanda organizasyon içindeki şeffaf ve kapsayıcı kültürlerini sosyal etki yeterliliklerini geliştirecek şekilde yaygınlaştırmaları birinci öncelikleri konumuna gelmiştir. Öte yandan çeşitlilik ve kapsayıcılık yönetimi hakkaniyeti de içine alan yeni bir seviyeye evrilmiştir.
Organizasyonlarda DEI (Çeşitlilik, Hakkaniyet ve Kapsayıcılık)’ı teşvik etmek ve geliştirmek yüzyılın en kritik yönetişim ilkesi olmaya başlarken, psikolojik güvenliğin organizasyonun her birey için sağlandığı, çalışanların potansiyellerine erişebileceği koşulların iyileştirildiği etkili bir DEI stratejisi oluşturmak, yasal uyumluluğun ötesine geçmek ile mümkün olacaktır. Bu stratejiyi oluştururken hem çalışanlar hem diğer paydaşlar üzerinde etki yaratacak bütünsel bir yaklaşım benimsemelidir.
DEI Danışmanlığının Adımları:
- DEI Verisi Toplama, Analiz ve DeğerlendirmeKültürün kapsayıcılığına dair ölçümler yapılması (odak gruplar ve web tabanlı anketler) ve organizasyonun mevcut çeşitlilik uygulamalarının, politikalarını ve kültürünün değerlendirilmesi
- Strateji Geliştirme
-DEI hedeflerinin tüm süreçlerde hakkaniyeti sağlamak kriteriyle belirlenmesi
-Organizasyonun hedefleri ve ilkeleri ile uyumlu bir DEI Playbook hazırlanması
-DEI manifestosunun oluşturulması
-Değerlerin DEI ilkeleri ile rezonansının sağlanması
-DEI komitesinin oluşturulması - Uygulama
-Belirlenen yaklaşımın organizasyon genelinde yayılımının liderlik taahhüdü ile sağlanması
-Organizasyonun her bir paydaşının DEI farkındalığının artırılması
-Önyargılarla mücadele etmek ve kapsayıcı davranışları teşvik için lider ve çalışan eğitimleri ile atölye çalışmaları
-DEI çalışan destek gruplarının oluşturulması ve uygulamalarının takip edilmesi